Wintercheck voor je SEAT of Volkswagen

Helemaal klaar voor de Winter?

Van 1 oktober tot 1 maart acties met Winterbanden en daarnaast leuke kortingen op SEAT en Volkswagen accessoires. Van 1 november tot 1 maart Wintercheck + leuke give away.

Ga voorbereid de weg op

Ook in de winter willen we dat je volop van je auto kunt genieten. Geen onverwachte verrassingen; dat houdt je hoofd koel en je auto warm. Wij helpen je met tips, checklists en accessoires voor jouw auto.

Al voor € 20 plan je een wintercheck

Heb je hulp nodig bij het checken van je auto? Wij controleren je auto op 12 essentiële punten. De wintercheck is weer beschikbaar vanaf 1 november 2020.

Heb je alles wat je nodig hebt?

Kijk eens in onze eigen SEAT webshop en voor Volkswagen in de landelijke Volkswagen webshop. Makkelijk online bestellen en af te halen bij onze balie of thuisbezorgd. In de webshop hebben wij alles wat je nodig hebt om je auto helemaal winterproof te maken. Denk aan een calamiteitenkit, rubberen mattensets en veel handige artikelen om je kofferbak schoon en opgeruimd te houden.

Tips voor rijden in de winter

Denk aan de kleine dingen, zodat je veilig op weg gaat

  • Laten je huidige ruitenwissers strepen achter of maken ze lawaai bij gebruik? Dan is het tijd om je ruitenwissers te vervangen.
  • Naast de juiste band is ook de juiste bandenspanning van belang. Hou het op peil door eens per maand de bandenspanning te meten.
  • Bescherm je stoffen interieur door je veloursmatten tijdelijk te wisselen voor rubberen matten.
  • Beslagen ramen? Zet je airco aan op de maximale stand, gericht op de voorruit. En zorg ervoor dat je ramen schoon zijn, dat voorkomt condens.

Heb je meer grip nodig?

Kom langs voor een bandenwissel

Onder de 7 graden hebben winterbanden meer grip en een stuk kortere remweg. Laat je banden daarom op tijd omwisselen van zomer- naar winterbanden. Zo weet je zeker dat je deze winter met een gerust hart op pad kunt. De zomerbanden slaan we zonder problemen voor je op in ons bandenhotel.

Nieuwe winterbanden

Heb je nog geen winterbanden, of zijn ze gewoon aan vervanging toe? Dan bestel je jouw winter- of all-seasonbanden eenvoudig bij onze receptie. Onze monteur zet ze gelijk voor je onder de auto.

Je remafstand uitgelegd

Als je een noodstop moet maken, wil je natuurlijk zo snel mogelijk stilstaan. Daarom moeten je remmen en banden altijd in topconditie zijn. Hiermee verkort je je remweg aanzienlijk. Koude en natte weersomstandigheden zorgen er daarnaast voor dat je banden andere capaciteiten moeten hebben dan bij warm, zomers weer. Daarom kun je in de winter het beste voor winterbanden kiezen. Deze voeren het water beter af en en hebben meer grip als het koud is. Dit scheelt je al snel enkele meters, wat precies het verschil kan maken in een noodsituatie.

 

 

Voor meer informatie is onze receptie te bereiken op het telefoonnummer 038-4657000 of via mail.

Direct inplannen van een wintercheck kan ook online.

Albert, Ekky of Kees helpen je graag verder.

 

 

Autobedrijf Jan Kok :: Officieel SEAT-/, Volkswagen-/ en Bosch Car Service dealer in Zwolle