De Occasioncheck

Weet wat je kunt verwachten

Heb je jouw Volkswagen of SEAT niet bij een officiële dealer gekocht? Of sta je op het punt om jouw huidige Volkswagen of SEAT te verkopen? Plan dan nu de Occasioncheck. Voor slechts € 59 krijgt je Volkswagen of SEAT een volledige inspectie van de belangrijkste punten en worden je vloeistoffen gratis bijgevuld. Achteraf ontvang je een inspectierapport van de bevindingen én ontvang je een gratis mattenset die speciaal op maat is voor jouw Volkswagen of SEAT.

De occasioncheck

  • Een complete inspectie voor slechts € 59
  • Zowel verkoop- als aankoopkeuring
  • Gratis bijvullen van vloeistoffen
  • Gratis nieuwe mattenset op maat voor jouw model

Waarom een occasioncheck?

  • Jouw Volkswagen of SEAT wordt nagekeken door een vakkundige monteur.
  • Direct inzicht in welke technische staat jouw Volkswagen of SEAT verkeert.
  • Weet welk onderhoud je komend jaar kunt verwachten.

Deze punten worden nagekeken:

Banden:
Natuurlijk controleert de monteur of de bandenspanning nog op niveau is. Ook wordt de slijtage onder de loep genomen: hoeveel profiel is er nog over en is er een gelijkmatig slijtagepatroon?

Remmen.
Onze monteur bekijkt zowel de remblokken als remschijven van jouw Volkswagen. Ook wordt er een remproef gedaan om er zeker van te zijn dat de remmen presteren zoals het hoort.

Schade.
Is er geen schade of roest te bekennen? En is er een eerdere (herstelde) schade geweest? De monteur controleert het.

Ruitenwissers.
De ruitenwissers worden gecontroleerd op uitdroging en slijtage. Ook wordt de afstelling van de sproeikop en de ruitensproeiervloeistof nagekeken.

Voorruit.
Zelfs de kleinste oneffenheden komen aan het licht. Om grote scheuren te voorkomen, worden beschadigingen met een speciale hars gerepareerd. Dit kost je vaak niets als je WA+ of All Risk-verzekerd bent.

Verlichting.
De monteur controleert alle lichten op hun werking. Ook stelt hij, als dat nodig is, de hoogte goed af en zorgt hij ervoor dat het glas niet vaal is.

Accucheck.
De rust- en startspanning wordt gemeten, om te kijken of de accu nog voldoet. Ook checkt de monteur of er geen roest op de accu te vinden is.

Uitlaatsysteem.
De monteur loopt het complete uitlaatsysteem na op roestplekken, slijtage en lekkages.

Distributieriem/-ketting.
Een distributieriem is één van de belangrijkste onderdelen van de motor, deze wordt dan ook gecheckt op eventuele slijtage.

Motorolie.
Ook checkt de monteur of de motorolie aan vervanging toe is. Schone en verse olie is beter voor de motor en voor het brandstofverbruik.

Airconditioning.
De airco is op warme dagen een welkome verkoeling én verbetert jouw concentratie als bestuurder. Koelt het systeem onvoldoende of ontstaan er nare geurtjes bij het starten van de auto? Laat dan een airco onderhoudsbeurt inclusief geurbehandeling uitvoeren om dit te verhelpen en de koelcapaciteit te controleren.

Verwarming.
Ook op koude dagen wil je comfortabel autorijden. Daarom wordt getest of de verwarming optimaal werkt.

Koelsysteem.
Het koelsysteem zorgt ervoor dat je motor niet oververhit raakt. Daarom checkt de monteur of er geen lekkages zijn en vult hij indien nodig de koelvloeistof gratis aan.

Nu afspreken?

Wil je een afspraak maken dan kunt je ons bellen 038-4657000 of nog gemakkelijker plan online rechtstreeks in onze planner.

Contactpersonen bij onze receptie zijn: Albert Knol,  Ekky Eilander of Kees Fredriks.

Autobedrijf Jan Kok BV   :   officieel SEAT-/, Volkswagen-/ en Bosch Car Service dealer Zwolle!