U least toch ook Privé bij Autobedrijf Jan Kok?

Inclusief alles behalve de brandstof.

Op deze pagina vindt u alle informatie over SEAT Private Lease ofwel het rijden voor een vast bedrag per maand. De laatste jaren is er een sterke opmars gaande in  ‘betalen voor het gebruik’ in plaats van ‘betalen voor het bezit’. U wilt immers duidelijkheid en transparantie in uw autokosten. Door de scherpe prijsstelling en heldere voorwaarden kunt u onbezorgd privé in een nieuwe auto rijden voor een vast bedrag per maand. De groei zet door.

Nieuw rijdt wel zo lekker…

Met één vast maandbedrag precies willen weten waar u aan toe bent ? Dan is SEAT Private Lease misschien wat voor u. Wij bieden scherpe tarieven, inclusief alles behalve de brandstof. Geen addertjes onder het gras maar heldere afspraken die gecommuniceerd worden in duidelijke taal. Met een vast maandbedrag bent u verlost van al uw zorgen. Geen afschrijving, rente of restschuld. Daarnaast betalen en regelen wij uw verzekering, uw wegenbelasting en vergoeden wij alle kosten van het onderhoud, zelfs uw nieuwe banden! De contracten worden onder gebracht bij SEAT leasing (onderdeel van Volkswagen Pon Financial Services). Het voordeel bij Autobedrijf Jan Kok is dat u één contactpersoon heeft die u begeleidt van advies tot aflevering. Wij zijn full service dealer wat voor u betekent dat wij alle informatie mogen verstrekken over SEAT Private Lease en tot aan de contracten toe alles zelf kunnen regelen. Onze klanten zijn zeer tot uiterst tevreden en wij willen u daar graag aan toevoegen.

Heeft u nu een auto dan ruilen wij die graag in en het bedrag betalen wij contant of wordt direct overgemaakt op uw rekening. U heeft dan geen afschrijving en geen onderhoud meer aan uw huidige auto.

Om het één en ander te verduidelijken hebben wij een video gemaakt waarin SEAT Private Lease eenvoudig wordt uitgelegd.

Ook is er deze brochure waarin u uitgelegd wordt waarom “nieuw wel zo lekker rijdt”.

Sommige dromen komen misschien sneller uit dan u denkt

 

3-kopie-kopie

 

Vertrouwd kiezen :: Keurmerk Private Lease:

Vanaf 2016 mogen wij in samenwerking met Volkswagen Pon Financial Services het keurmerk Private Lease voeren; veilig, verantwoord en vertrouwd een auto leasen.

Het keurmerk Private Lease is het kwaliteitskeurmerk om betrouwbaar een Private leasecontract af te sluiten. Het keurmerk is in samenwerking met de consumentenbond ontwikkeld. De onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease reikt het keurmerk uit. Als aanbieder van Private Lease zijn wij uitgebreid getoetst voordat we het keurmerk kregen. We houden ons aan de algemene voorwaarden met eerlijke spelregels. Zo kunnen we met een gerust hart het SEAT abonnement aanbieden.

Wat het Private Lease Keurmerk inhoudt hebben we in een korte video samengevat.

Het keurmerk biedt u de volgende 5 zekerheden:keurmerk-private-lease

1) Eerlijke voorwaarden
De algemene voorwaarden zijn eerlijk tot stand gekomen in samenwerking met de consumentenbond.

2) Compleet product
Het is duidelijk wat in de leaseprijs zit. Het leasecontract is inclusief onderhoud, reparatie, verzekering, pechhulp, vervangend vervoer en wegenbelasting.

3) Bescherming tegen te hoge financiële lasten
De leasemaatschappij bekijkt en beoordeelt samen met u hoeveel u wilt betalen en kunt betalen. Daarvoor  heeft u de zekerheid dat u de maandelijkse leasekosten financieel kunt dragen.

4) 14 dagen bedenktijd
U moet zorgeloos kunnen genieten van uw leaseauto en een weloverwogen keuze maken. Daarom heeft u op basis van het consumentenrecht 14 dagen bedenktijd.

5) Zekerheid bij klachten
Een eventueel geschil wordt snel en eenvoudig opgelost door een onafhankelijke geschillencommissie.

Tot slot:

Om te voldoen aan het Keurmerk Private lease zijn de volgende algemene voorwaarden van toepassing. SEAT leasing heeft als extra zekerheid de volgende aanvullende voorwaarden. Let op: per 1/1/2017 is gewijzigd dat er bij plotselinge inkomensachteruitgang een kosteloze beëindiging van het contract kan plaatsvinden; u hoeft dan geen afkoopsom meer te betalen. Voor wat betreft de verzekering zijn de volgende voorwaarden van toepassing. Daarnaast kunt u in de dienstenwijzer van Volkswagen Pon Financial Serices veel informatie vinden over onze werkwijze.

 

Alles wat u nodig heeft om het SEAT Private Lease contract af te sluiten:

U kunt voor een aantal modellen de auto online samenstellen op de SEAT Private Lease configurator als u daarna terug keert naar deze pagina kunt u een offerte op maat laten maken door een mail naar ons te sturen (ook als deze auto niet in de configurator is opgenomen).  In deze mail graag vermelden: model, uitvoering en de gewenste specificaties van de auto, looptijd (12, 24, 36 of 48 maanden), aantal km’s per jaar, wel/geen winterbanden, direct/na 24 uur of geen vervangend vervoer en de hoogte van het eigen risico (125, 250 of  500 euro).

Wilt u het SEAT Private Lease contract aanvragen dan graag het aanvraagformulier volledig invullen en de checklist afwerken en dit naar ons mailen.

Heeft u hulp nodig ? Voelt u zich dan vrij om contact met ons op te nemen; telefonisch 038-4657000 of via mail .

Wij begrijpen dat bovenstaande nog vragen kan oproepen. Om die reden hebben wij alles over  SEAT Private Lease nog een keer voor u op een rij gezet. 

1) Hoe werkt SEAT Private Lease bij Autobedrijf Jan Kok?

 • Bij een Private Lease van SEAT bent u geen eigenaar van de auto, maar huurt u deze voor een periode van minimaal 12 tot maximaal 60 maanden;
 • Het maandelijks te betalen bedrag is inclusief de kosten voor afschrijving, allrisk-verzekering, motorrijtuigenbelasting, reparatie, onderhoud en banden;
 • Er is geen sprake van fiscale bijtelling, dit geldt alleen voor leaserijders die een auto van de zaak rijden;
 • Na de afgesproken looptijd van het contract levert u de auto in en worden de gereden kilometers en niet-acceptabele schades verrekend;
 • Leeftijd maximaal 78 bij einddatum contract.

De enige extra kosten die u maakt zijn de kosten voor brandstof, wasstraat en parkeren en eventuele verkeers- of parkeerboetes.

2) Wanneer is privé leasen interessant?

Privé leasen is interessant als u wilt weten waar u aan toe bent. Door de vaste maandelijkse lasten staat u niet voor verrassingen; ook onverwachte reparatie/onderhoudskosten vallen onder de maandelijkse kosten.
Ook heeft u na het aflopen van de lease periode geen gedoe met de verkoop of lage inruil van uw auto, u levert de auto namelijk gewoon weer bij ons in.
Met SEAT Private Lease heeft u geen spaargeld nodig om een nieuwe auto te kunnen rijden, maar wel een vast inkomen.

3) Wanneer kunt u beter geen SEAT Private Lease contract afsluiten?

 • Als u een variabel inkomen heeft en niet zeker weet of u zich het maandelijks te betalen bedrag kunt veroorloven;
 • Als u niet weet of u de gehele looptijd van het contract verzekerd bent van werk;
 • U van plan bent binnen de looptijd van het contract naar het buitenland te verhuizen; de auto mag namelijk niet met u mee verhuizen.
 • Als u voldoende spaargeld heeft, kan het voor u voordeliger zijn om een nieuwe of tweedehands auto aan te schaffen.

4) Wat zijn de voor- en nadelen van private lease?

Voordelen van Private Lease:

 • Een vast maandbedrag, dus u weet direct waar u aan toe bent;
 • Zonder spaargeld kunt u een nieuwe auto rijden. U heeft alleen een vast inkomen nodig;
 • Nadat uw SEAT Private Lease contract afgelopen is kunt u de auto gewoon weer inleveren bij ons. U heeft dus geen gedoe met het inruilen of verkopen van de auto.

Nadelen van Private Lease:

 • Vast inkomen vereist evt met borg.
 • U gaat een financiële verplichting aan voor meerdere jaren. Wilt u het SEAT Private Lease contract tussentijds opzeggen? Dan betaalt u een afkoopsom. Let op: niet als u buiten uw schuld om niet meer aan de verplichtingen kunt voldoen in geval van: overlijden, verliezen van uw baan, echtscheiding, beëindiging geregistreerd partnerschap of  > 80 % arbeidsongeschikt.

5) Staat het kenteken op mijn naam of op naam van de leasemaatschappij?

Het kenteken wordt op uw naam gesteld.

6) Wat is Private Lease niet?

 • Short lease
  Bij short lease geeft de naam het eigenlijk al een beetje weg. Lease voor een kortere termijn. Bijvoorbeeld als uw nieuwe auto een levertijd heeft van een maand en uw huidige auto kapot is. Of als u bijvoorbeeld een grotere auto nodigt heeft voor een vakantie.
  Short lease is een huurcontract voor een auto van meer dan 30 dagen.  In tegenstelling tot een vast leasecontract is short lease flexibel en eerder op te zeggen.  Een short lease contact wordt afgesloten voor een verwachte periode, maar is per dag opzegbaar, zonder dat u een boete hoeft te betalen. Het kan wel zo zijn dat uw dagtarief bijgesteld zal moeten worden.
 • Financial lease
  Bij een financial lease-constructie blijft de leaseauto juridisch gezien van de leasemaatschappij totdat u het laatste maandelijks termijn heeft betaald, maar ligt het economisch eigendom intussen bij u. Heeft u een eigen onderneming? Dan mag u de kosten van de lease auto ook aftrekken als investering. Aan het einde van de looptijd wordt de leasewagen uw eigendom. De maandelijkse kosten voor een financial lease liggen vaak hoger dan bij privé lease.
 • Huurkoop
  Bij een huurkoopregeling betaalt u maandelijks een aflossingsbedrag. De auto wordt juridisch pas uw eigendom als het allerlaatste termijn is betaald. Mocht u niet aan uw verplichting kunnen voldoen, dan wordt “uw” auto in beslag genomen. Daarbij komt dat u ook al het geld dat u daarvoor heeft afgelost kwijt bent.

7) Wat houdt het SEAT Private Lease contract in?

SEAT Private Lease bij Autobedrijf Jan Kok is gebaseerd op Full Operational Lease. Dit is een vorm van huren, waarbij de gebruiker geen eigenaar wordt. Er wordt een contract afgesloten voor een vooraf bepaalde looptijd en een verwacht jaarkilometrage. In het SEAT Private Lease contract zijn alle kosten inbegrepen voor afschrijving, rente, afleveringskosten, verzekering, wegenbelasting, reparaties, onderhoud, schade, ruitbreuk, (inter)nationale pech-onderweg-hulpdienst en BTW.

Het enige dat niet in het vaste maandbedrag zit zijn de kosten voor de brandstof, boetes en bijvoorbeeld het wassen van de auto.

8) Wat zijn de voorwaarden van SEAT Private Lease?

Autobedrijf Jan Kok  is officieel  SEAT dealer. SEAT Private Lease wordt via Autobedrijf Jan Kok afgesloten bij Volkswagen Leasing B.V. Volkswagen Leasing heeft het recht om het maandbedrag aan te passen indien er premieverhogingen zijn en er wettelijke wijzigingen plaatsvinden. Denk hierbij aan landelijke/provinciale verhoging van de wegenbelasting, verhoging assurantiebelasting of BTW aanpassing.

Bekijk hier de algemene voorwaarden en de aanvullende voorwaarden voor u als extra zekerheid.

9) Wat zit er standaard in het  SEAT Private Lease contract?

In het SEAT Private Lease contract van Autobedrijf Jan Kok zitten alle kosten voor: afschrijving, rente, aflevering, verzekering, wegenbelasting, reparaties, onderhoud, schade, ruitbreuk, (inter)nationale pech-onderweg-hulpdienst en BTW inbegrepen. Het enige dat niet in het vaste maandbedrag zit zijn de kosten voor de brandstof, boetes en de kosten voor het wassen van de auto.

10) Kan ik tussentijds het contract beëindigen?

Samen spreken we vooraf een bepaalde looptijd af. Doorgaans is dit 24, 36 en 48 maanden. Indien u het contract tussentijds wilt beëindigen, betaalt u altijd een afkoopsom. In overleg met Autobedrijf Jan Kok en Volkswagen Leasing worden de kosten berekend. Na het eerste jaar geldt een afkoopsom van 40 % van de nog resterende termijnen.

11) Wat gebeurt er aan het einde van het contract?

Een aantal maanden voor het einde van het SEAT Private Lease contract wordt u geïnformeerd over het eventueel aangaan van een nieuw contractt. U kunt de prive lease auto weer inleveren of u kunt ervoor kiezen om deze over te nemen. Aan u de keuze: het SEAT Private Lease contract wordt niet automatisch verlengd.

12) Kan ik de leaseauto aan het einde van het contract kopen?

Mocht u de auto willen overnemen aan het einde van het leasecontract, dan kan dat. De prijs wordt bepaald op basis van de waarde van de auto op dat moment.

13) Is SEAT Private Lease duurder dan een auto zelf aanschaffen?

De kosten van een SEAT Private Lease contract kunnen eenvoudig vergeleken worden met de werkelijke kosten van het eigen autobezit op www.anwb.nl/autokosten, onder het kopje ‘autokosten’. Bij de calculatie moet met de onderstaande onderdelen rekening worden gehouden:

 • De kosten van een verzekering
 • Kosten van de wegenbelasting
 • Kosten van onderhoud en banden
 • Mobiliteitsgarantie (wegenwacht)
 • Afschrijving van de auto

14) Kan ik een aanbetaling doen?

Nee, het is niet mogelijk om een aanbetaling te doen bij aanvang van het SEAT Private Lease contract.

15) Moet er een borg betaald worden voor de privé lease auto?

Nee, er hoeft geen borg betaald te worden.

16) Kan ik mijn huidige auto ook inruilen?

Dit kan bij Autobedrijf Jan Kok, ongeacht welke merk en model uw auto is. Wij bieden u een gratis taxatie van uw huidige auto, zodat u weet wat deze waard is.

17) Wat is de levertijd van de auto?

De levertijd van de auto is afhankelijk van het model en de uitvoering. De levertijd wordt bij bestelling bepaald en wordt dan gecommuniceerd. Direct rijden? Autobedrijf Jan Kok biedt een ruim aanbod van nieuwe auto’s die direct uit voorraad leverbaar zijn. Dat is wel zo gemakkelijk.

18) Mag ik onbeperkt rijden met de auto?

Onbeperkt rijden mag, maar de hoeveelheid kilometers heeft wel invloed op het maandbedrag dat wij in rekening brengen. Wordt het aantal afgesproken kilometers met 10% overschreden, dan maken wij een nieuwe berekening op basis van de nieuwe gegevens. Het is belangrijk om vooraf een reële inschatting te maken van het aantal te rijden kilometers. Houd rekening met:

 • Woon- werkverkeer
 • Zakelijk te rijden kilometers
 • Privé kilometers
 • Vakanties

19) Wat gebeurt er als ik meer of minder kilometers rijd dan in de overeenkomst staat?

De hoeveelheid kilometers heeft invloed op het maandbedrag dat in rekening gebracht wordt. Wordt het aantal afgesproken kilometers met 10% overschreden, dan maken wij een nieuwe berekening op basis van de nieuwe gegevens. Het is belangrijk om vooraf een reële inschatting te maken van het aantal te rijden kilometers. Houd hierbij rekening met woon- werkverkeer, zakelijk te rijden kilometers, privé kilometers en vakanties.Daarnaast is het verstandig om tussentijds te controleren of de geschatte kilometers niet worden overschreden.

20) Mogen anderen in mijn leaseauto rijden?

Ja dat mag maar wel uitsluitend door een bekwame bestuurder die beschikt over een in Nederland voor de betreffende auto verplicht geldig rijbewijs.

21) Wat is het eigen risico?

Het eigen risico is het deel van de schade aan de auto dat voor eigen rekening komt indien de schade niet op een andere partij verhaald kan worden. Standaard is het eigen risico bij een SEAT Private Lease € 500,-. Bij Autobedrijf Jan Kok kunt u er ook voor kiezen dit te verlagen naar € 250 of € 125 euro. Dit heeft wel gevolgen voor het maandtarief, afhankelijk van het gekozen model. Vraag onze  verkoopadviseurs naar de actuele tarieven.

22) Wat als ik pech krijg of schade maak?

Bij het SEAT Private Lease contract zit altijd een WA Casco / all risk verzekering inclusief inzittenden. Bij schade neemt u contact op met de receptie van Autobedrijf Jan Kok. Indien de schade niet op de tegenpartij kan worden verhaald is er sprake van een eigen risico, afhankelijk van het gekozen abonnement. Uw auto is All-Risk verzekerd. In geval van pech kunt u bij Autobedrijf Jan Kok gebruik maken van gratis pechhulp, 24 uur per dag en 7 dagen per week.

23) Wordt ik geholpen bij pech in het buitenland?

Ja, u wordt geholpen als u met de desbetreffende geleasede auto strandt in het buitenland.

24) Bouw ik schadevrije jaren op tijdens het SEAT Private Lease contract?

Tijdens de duur van het SEAT Private Lease contract bouwt u geen schadevrije jaren op. Wel is het mogelijk om een schadevrijverklaring op te vragen voor de periode dat uw privé lease contract loopt/heeft gelopen. Het kan nagevraagd worden bij uw (toekomstige) verzekeraar of deze verklaring wordt geaccepteerd.

25) Mag ik zelf bepalen waar ik mijn leaseauto laat onderhouden of repareren?

Met uw privé lease auto kunt u altijd terecht bij Autobedrijf Jan Kok. Bent u niet in de gelegenheid om ons bedrijf te bezoeken kunt u gebruik maken van onze collega SEAT dealers in Nederland.

26) Mag de auto meegenomen worden in geval van verhuizing naar het buitenland?

In geval van een verhuizing naar het buitenland, mag de auto niet meegenomen worden. De eigenaar van het SEAT Private Lease contract (berijder van de auto) dient woonachtig te zijn in Nederland.

27) Mag de auto bestickerd/gewrapped worden?

Accessoires en aanpassingen mogen aan de auto worden aangebracht buiten het contract om, mits deze voor inname en zonder het veroorzaken van schades verwijderd worden. Mocht het geval zich voordoen dat er schade ontstaat, dan zal dit niet onder de dekking van de verzekering in het contract. Dit betekent dat er geen eigen risico in rekening gebracht kan worden maar dat het volledige schadebedrag voor eigen rekening van de contracthouder komt.

28) Wat zijn de mogelijkheden als mijn inkomen wijzigt?

Als het geval zich voordoet dat uw inkomen negatief verandert, dan is het mogelijk om de kosten van het SEAT Private Lease contract (tijdelijk) te verlagen. Tijdens de looptijd van het SEAT Private Lease contract is het mogelijk om de duur en/of kilometrage aan te passen. Dit heeft gevolgen voor het maandbedrag. Bij verkorting van de duur van het privé lease contract is het mogelijk dat er extra kosten in rekening worden gebracht over de periode voorafgaand aan de wijziging. Indien de duur van het abonnement wordt verlengd kunnen de maandelijkse kosten mogelijk naar beneden worden bijgesteld.

29) Wat gebeurt er als in mijn baan kwijtraak?

U kunt kosteloos opzeggen als u werkloos raakt buiten uw eigen schuld. Is dit niet het geval dan blijft het SEAT Private Lease contract voor de afgesproken periode doorlopen. Het contract afkopen is een mogelijkheid, maar hier zijn wel kosten aan verbonden. Als u niet meer aan de betalingsverplichting kan voldoen, dan kunt u contact opnemen met Autobedrijf Jan Kok. Wij zullen dan met u naar een gepaste oplossing zoeken.

30) Wat gebeurt er als ik kom te overlijden?

Bij het overlijden van de hoofd contractant kunnen de overige contractant(en) kosteloos opzeggen, indien deze aantonen dat de kosten van het leasecontract niet opgebracht kunnen worden.

31) Staat u vraag er niet bij?  laat het ons weten!

Wij zoeken het voor u uit.

Meer informatie over  SEAT Private Lease en/of een aanvraag doen… Wij zijn u graag van dienst.

Bel 038-4657000 of mail en wij doen u een voorstel op maat.

Verkoopteam Jan Kok,

 

IMG_6126

IMG_6140

 

 

 

 

Jan / Johan / Frank
038-4657000 of verkoop@jankok.nl

Knipsel