SEAT el-Born

Born to be electric

Vanaf volgend jaar komt de eerste elektrische SEAT met de naam ‘el-Born’ op de markt.

SEAT is bijna klaar voor de introductie van zijn eerste volledig elektrisch aangedreven auto. Op de autosalon van Genève in het voorjaar van 2019 heeft SEAT de El-Born, een bijna-productierijp prototype van het nieuwe model gepresenteerd. De SEAT is gebaseerd op de ID. Neo van zustermerk Volkswagen, die eind 2019 wordt gepresenteerd. Daarna hoeven we niet lang meer te wachten op de SEAT, die staat voor 2020 op de planning.

De SEAT el-Born heeft een 150 kW (204 pk) sterke elektromotor, waarmee de auto in 7,5 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren. Het 62 kWh-accupakket is goed voor een rijbereik van 420 kilometer en kan via een snellader worden opgeladen. SEAT belooft dat de batterijen in 47 minuten voor 80 procent gevuld kunnen worden.

Door de slimme plaatsing van de accu’s en het voor elektrische auto’s geoptimaliseerde platform, biedt het model veel interieurruimte. Uiteraard beschikt de el-Born over de nieuwste snufjes, zoals een digitaal instrumentenpaneel, een uitgebreid infotainmentsysteem met 10 inch aanraakscherm en autonome rijfuncties.

Zodra er meer nieuws is over de el-Born publiceren wij dat op onze website.

Autobedrijf Jan Kok :: Uw officiële SEAT-/, Volkswagen-/ en Bosch Car Service dealer Zwolle